STRONA STARTOWA        FORUM DYSKUSYJNE   

Dodaj do ulubionych

Ustaw jako startową

Kontakt

FAQ     Szukaj     Użytkownicy     Rejestracja     Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka herbata najlepsza ?
Autor Wiadomość
Wesolutka 

Wysłany: 21-03-09, 14:47   Jaka herbata najlepsza ?

Jaka herbata jest najlepsza w wspomaganiu odchudzania i oczyszczania organizmu jednocześnie ? Na pewno bez cukru, bez sztucznych aromatów i liściasta, ale jaka z Waszego doświadczenia ???

Karolka 

Wysłany: 24-03-09, 14:34   

absolutnie polecam zieloną herbatę:) przyspiesza spalanie tłuszczu, ponieważ zawiera w swoim składzie termogeniki:) Termogeniki pobudzają proces lipolizy, bez którego niemożliwe byłoby spalanie tłuszczu.

NutriAdvicerka 
Moderator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 27-03-09, 19:11   

Zarówno zielona i czerwona herbata mają pozytywne właściwości. W odchudzaniu (w regulowaniu przemiany materii) bardziej pomocna jest czerwona, w szczególności herbata oolong, zielona natomiast jest bardziej oczyszczająca i zaopatruje organizm w niezbędne składniki.

Masertiger

Wysłany: 07-07-09, 13:33   

Pur-erch, zielona, czerwona

suplementy 

Wysłany: 06-10-09, 10:17   

Oczywiście,że czerwona i zielona herbata.
Czerwona pozwala na pozbycie się problemów z trawieniem,zaś zielona jest moczopędna i pozwala na pozbycie się toksyn i wody z organizmu.

deborah83 
deborah83

Wysłany: 03-11-09, 21:38   

A czy czerwona nie ma jakichś skutków ubocznych? Bo koleżanka kiedyś jak piła czerwoną herbatę, zaczęła się skarżyć na kłucie w żołądku. Różne mogły być przyczyny, ale ona mówiła, że to się zaczęło od picia herbaty. Ja zielonej nie lubię, więc u mnie opcją by była czerwona...

nipsu 

Wysłany: 18-11-09, 16:07   

zielona (ale odpowiednio długo parzona) i czerwona. ta druga niestety trochę śmierdzi, więc osobiście wolę zieloną.

beikoo 

Wysłany: 10-02-10, 09:04   

herbaty zielona i czerwona rzeczywiście wspomagają odchudzanie, trzeba tylko pamiętać o odpowiednim czasie parzenia, czerwoną zalewamy białym wrzątkiem, czyli wodą o temp 95 i parzymy ok 5 min, po tym czasie należy oddzielić fusy od wody, natomiast zieloną zalewamy wodą o temp 75-80 i parzymy 2min jeśli chcemy napój o działaniu energetyzującym lub ok 5 min jeśli ma nas ten napar uspokoić. W przypadku dolegliwości ze strony układu trawiennego polecam różnego rodzaju zioła, np koper włoski.
Ostatnio zmieniony przez Hania 10-02-10, 11:46, w całości zmieniany 1 raz  

Maga33 

Wysłany: 13-02-10, 01:29   

tak herbaty rzeczywiście są pomocne przy odchudzaniu. Należy jednak pamiętać a żeby nie pić kawy ani alkoholu podczas diety. Należy się oczyszczać podczas diety - najlepsze do tego są błonniki.

miluska 

Wysłany: 17-02-10, 11:01   

ja używałam pu-erh czerowna cytrynowa, na pczatku pomagalo regulowalo metabolizm ale po jakims czasie wszystko wrocilo do normy niestety:/ szukam nadsal skutecznego sposobu:(

krejzolka 

Wysłany: 05-06-10, 23:51   

Podobno nie należy pić pu erh przez dłuższy czas, bo to może rozregulować organizm. Na stronie Fitea piszą że najlepiej stosować cykle 5-dniowe. Przez 5 dni pić pu-erh (czyli herbatkę intensywnie spalającą tłuszcz), a potem przez 5 dni-zieloną oczyszczającą organizm z toksyn, wolnych rodników itp. Dzięki temu łatwiej też rozprawić się z cellulitem.

BrzuchStop

Wysłany: 18-06-10, 13:53   

Z tego co czytam to najlepsza jest zielona herbata,ale tak szczerze mówiąc wcale nie jestem o tym przekonany. Wg mnie najlepsze są po prostu ćwiczenia oraz dieta. Od picia herbatki raczej nie zrzucimy zbednych kilogramów...

Odpowiedz do tematu