|
Jaka herbata najlepsza ? |
| Autor |
Wiadomość |
Wesolutka

Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2009 Posty: 6 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 21-03-09, 14:47 Jaka herbata najlepsza ?
|
|
|
| Jaka herbata jest najlepsza w wspomaganiu odchudzania i oczyszczania organizmu jednocześnie ? Na pewno bez cukru, bez sztucznych aromatów i liściasta, ale jaka z Waszego doświadczenia ??? |
|
|
|
 |
Karolka
|
Wysłany: 24-03-09, 14:34
|
|
|
| absolutnie polecam zieloną herbatę:) przyspiesza spalanie tłuszczu, ponieważ zawiera w swoim składzie termogeniki:) Termogeniki pobudzają proces lipolizy, bez którego niemożliwe byłoby spalanie tłuszczu. |
|
|
|
 |
NutriAdvicerka
Moderator

Pomogła: 5 razy Wiek: 31 Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 86 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-03-09, 19:11
|
|
|
| Zarówno zielona i czerwona herbata mają pozytywne właściwości. W odchudzaniu (w regulowaniu przemiany materii) bardziej pomocna jest czerwona, w szczególności herbata oolong, zielona natomiast jest bardziej oczyszczająca i zaopatruje organizm w niezbędne składniki. |
|
|
|
 |
Masertiger
|
|
|
|
 |
suplementy
|
Wysłany: 06-10-09, 10:17
|
|
|
Oczywiście,że czerwona i zielona herbata.
Czerwona pozwala na pozbycie się problemów z trawieniem,zaś zielona jest moczopędna i pozwala na pozbycie się toksyn i wody z organizmu. |
_________________ 4488142 - w razie jakichkolwie pytań służę pomocą |
|
|
|
 |
deborah83
deborah83

|
Wysłany: 03-11-09, 21:38
|
|
|
| A czy czerwona nie ma jakichś skutków ubocznych? Bo koleżanka kiedyś jak piła czerwoną herbatę, zaczęła się skarżyć na kłucie w żołądku. Różne mogły być przyczyny, ale ona mówiła, że to się zaczęło od picia herbaty. Ja zielonej nie lubię, więc u mnie opcją by była czerwona... |
|
|
|
 |
nipsu

|
Wysłany: 18-11-09, 16:07
|
|
|
| zielona (ale odpowiednio długo parzona) i czerwona. ta druga niestety trochę śmierdzi, więc osobiście wolę zieloną. |
|
|
|
 |
beikoo
|
Wysłany: 10-02-10, 09:04
|
|
|
| herbaty zielona i czerwona rzeczywiście wspomagają odchudzanie, trzeba tylko pamiętać o odpowiednim czasie parzenia, czerwoną zalewamy białym wrzątkiem, czyli wodą o temp 95 i parzymy ok 5 min, po tym czasie należy oddzielić fusy od wody, natomiast zieloną zalewamy wodą o temp 75-80 i parzymy 2min jeśli chcemy napój o działaniu energetyzującym lub ok 5 min jeśli ma nas ten napar uspokoić. W przypadku dolegliwości ze strony układu trawiennego polecam różnego rodzaju zioła, np koper włoski. |
| Ostatnio zmieniony przez Hania 10-02-10, 11:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Maga33
|
Wysłany: 13-02-10, 01:29
|
|
|
| tak herbaty rzeczywiście są pomocne przy odchudzaniu. Należy jednak pamiętać a żeby nie pić kawy ani alkoholu podczas diety. Należy się oczyszczać podczas diety - najlepsze do tego są błonniki. |
_________________ www.kontrola-wagi.pl |
|
|
|
 |
miluska
|
Wysłany: 17-02-10, 11:01
|
|
|
| ja używałam pu-erh czerowna cytrynowa, na pczatku pomagalo regulowalo metabolizm ale po jakims czasie wszystko wrocilo do normy niestety:/ szukam nadsal skutecznego sposobu:( |
|
|
|
 |
krejzolka
|
Wysłany: 05-06-10, 23:51
|
|
|
| Podobno nie należy pić pu erh przez dłuższy czas, bo to może rozregulować organizm. Na stronie Fitea piszą że najlepiej stosować cykle 5-dniowe. Przez 5 dni pić pu-erh (czyli herbatkę intensywnie spalającą tłuszcz), a potem przez 5 dni-zieloną oczyszczającą organizm z toksyn, wolnych rodników itp. Dzięki temu łatwiej też rozprawić się z cellulitem. |
|
|
|
 |
BrzuchStop
|
Wysłany: 18-06-10, 13:53
|
|
|
| Z tego co czytam to najlepsza jest zielona herbata,ale tak szczerze mówiąc wcale nie jestem o tym przekonany. Wg mnie najlepsze są po prostu ćwiczenia oraz dieta. Od picia herbatki raczej nie zrzucimy zbednych kilogramów... |
|
|
|
 |
|
|